XABI ALONSO: LENYűGöZő A PUSKáS ARéNA

Xabi Alonso vezetőedző szerint a Bayer Leverkusen labdarúgócsapatának a kétgólos előnye ellenére nagyon koncentrálnia kell csütörtökön a Ferencváros elleni Európa-liga-nyolcaddöntő visszavágóján.

„Intenzív mérkőzésre számítok, amelyen jól kell játszanunk, mert erős ellenfél a magyar bajnok. Mindenre fel kell készülnünk” – fogalmazott szerdai sajtótájékoztatóján a játékosként a spanyol válogatottal világ- és kétszeres Európa-bajnok szakember.

Xabi Alonso az MTI érdeklődésére úgy fogalmazott, hogy lenyűgöző a Puskás Aréna, de arra még nem gondol, hogy a döntőt is a legnagyobb magyar stadionban rendezik majd május 31-én, mert odáig még nagyon hosszú út vezet.

Most csak erre a mérkőzésre koncentrálunk, mert nagyon oda kell figyelnünk, kontrollálni szeretnénk a játékot

– jelentette ki a 41 éves tréner.

A Bayer Leverkusen csapatkapitánya, Lukas Hradecky arról beszélt, hogy a magyar szurkolók nagyon szenvedélyesen biztatják a csapatukat, így kiváló hangulat lesz, de erre felkészültek. „Nagyon tetszik a csapat elmúlt hetekben mutatott mentalitása, ezt kell továbbvinnünk”  mondta a pozsonyi születésű finn válogatott kapus, aki szerint a továbbjutás kiharcolásához kulcsfontosságú lesz, hogy jól védekezzen a német együttes.

A Ferencváros délutáni sajtótájékoztatójáról ide kattintva olvashat bővebben.

A visszavágó 21 órakor a portugál Artur Dias sípjelére indul. A továbbjutó együttes negyeddöntős ellenfele a pénteken 13 órakor kezdődő sorsoláson derül ki, a finálét május 31-én éppen a Puskás Arénában rendezik.

2023-03-15T19:49:33Z dg43tfdfdgfd