XAVI: „JOBBAK VOLTUNK, MINT A GIRONA éS A REAL MADRID”

Nyerj az Unibeten, fogadj a meccsekre kockázat nélkül! 20 000 Ft sportfogadás bónusz + 60 ingyen pörgetés vár Rád! Regisztrálj most! (x)

Xavi Hernández vezetőedző szerint a szombaton, Gironában elszenvedett 4–2-es vereség szimbolizálta a Barcelona idei szezonját.

A gránátvörös-kékek trénere kitartott amellett, hogy csapata mind a négy egymás elleni bajnokin jobban játszott a tabellán előtt álló csapatoknál – a katalán riválisnál és a bajnok Real Madridnál – annak ellenére, hogy mindannyiszor kikapott.

Az FC Barcelona-Real Sociedad bajnokin a hazaiak győzelme 1.81, a döntetlen 3.75, a vendégek sikere 4.60-szoros szorzóval fogadható. (x)

Mint megírtuk, a Barcelona 4–2-re kikapott Gironában, annak ellenére, hogy kétszer is vezetett. A vereséggel eldőlt, hogy a gránátvörös-kék trófea nélkül maradnak ebben a szezonban, sőt – mivel a tabella harmadik helyére szorultak vissza a katalán rivális mögött – még a Spanyol Szuperkupában való részvételük is veszélybe került.

Szomorú és csalódott vagyok, mert az érem mindkét oldalát láttuk egy meccsen. Nagyon elégedett voltam a félidőben, mert jól nyomtuk és uraltuk a mérkőzést – talán egészen a 60. percig. Onnantól kezdve pedig megkezdődött az egész szezonunk összefoglalója. Nem voltunk hatékonyak. Ha megkapjuk a harmadik gólt, az megváltoztatja a játékot. Nem tudom, hány helyzetet alakítottunk ki, de eleget. Hatékonyabbnak kell lennünk az utolsó harmadban. A meccset kontroll alatt tartottuk, de ez megint csak a saját hibákon múlt” – idézte Xavi szavait az ESPN.

Most először történt meg, hogy a Barcelona mindkét Girona elleni bajnokiját elveszítette egy szezonban, miközben a Real Madrid elleni két bajnokin is kikapott.

Xavi azonban úgy véli, ezek az eredmények nem tükrözték a játék képét az adott meccseken.

Az előttünk álló két csapat, a Madrid és a Girona elleni négy bajnokin fölényben voltunk. De ez nem tükröződött az eredményen, és mind a négyet elvesztettük. Szóval sokat kell fejlődnünk” – hangoztatta.

A Barça szezonja tehát trófea nélkül zárul, de továbbra is versenyben van a Gironával és a második helyért, amely biztosítaná részvételét a következő Spanyol Szuperkupában – a Szaúd-Arábiában megrendezendő négycsapatos torna komoly pénzdíjazással jár.

Mindent beleadunk, hogy megnyerjük az utolsó négy meccset, és a második helyen végezzünk, de ez már nincs a mi kezünkben. Jobban kell versenyeznünk. A Girona ellen az első óra számomra nagyon tetszett, de az utolsó 30 percben már nem voltunk azon a szinten, amelyet ezektől a játékosoktól vagy ettől a klubtól megkövetelnek. Mentálisan össze kell szednünk a csapatot, és újra nekidurálni magunkat” – nyilatkozta Xavi.

Az FC Barcelona egyébként sportszerű gesztust gyakorolt: a katalán klub a közösségi oldalán szűkszavúan gratulált az ősi rivális Real Madridnak a spanyol bajnoki címhez.

2024-05-05T13:48:14Z dg43tfdfdgfd