ÁTESETT A Ló TúLOLDALáRA A MERCEDES?

A Miami Nagydíjon újabb szenvedős időmérő edzésükön Russell és csapattársa, Lewis Hamilton csak a hetedik és nyolcadik rajtkockát érték el, így már tisztán látják, mennyire vannak a legjobbaktól. Bár Russell hisz benne, hogy a W15-össel előreléptek, úgy látja, egyes problémáik abból erednek, hogy átestek a ló túloldalára korábbi hibáik korrigálásakor.

A Skynak beszélt arról, hogy miért ragadtak az üldöző boly elején: „A helyzet az, hogy a stopper nem hazudik. Tudjuk, hogy a tavaly év vége óta eszközölt változtatásokkal kicsit túlkompenzáltunk, szóval vannak korlátai az autónak, de ezek teljesen más korlátok, amik egy éve ilyenkor voltak. Sokat dolgoztunk a problémák megoldásán és kicsit túl messze mentünk ebbe az irányba. Szóval tudjuk, hogy fejlődni kell, mégpedig gyorsan.”

Russell bízik benne, hogy a Mercedes érti, mi a problémája a 2024-es autónak és már csak az új alkatrészeknek kell kijönnie a gyárból, hogy talpra állhassanak. Arra a kérdésre, hogy tudja-e a csapat, mivel javítható az autó, így felelt: „Igen, határozottan tudjuk.”

„Szerintem az adatokból érthető, hogy miért vagyunk ott, ahol, és ahogy mondtam, tavaly, amikor az adatokat megnéztük, szintén értettük, miért voltunk ott, ahol. Sajnos, úgy látom, kicsit túlkompenzáltunk, amikor a tavalyi gondjainkat akartuk megoldani. Szélsőségből szélsőségbe ugrottunk, szóval kicsit vissza kell tekernünk és megállni félúton.”

„Viszont kell vagy nyolc hét, mire a fejlesztések az autóig jutnak. Az első vagy második versenyen rájössz a hibára, de azonnal még nem tudod a versenyre hozni őket. Először a szélcsatornába kell őket rakni. Valakinek meg kell őket tervezni. Valakinek meg kell őket rajzolnia. Valakinek le kell őket gyártani és már el is ment a fél szezon.”

„Szóval szerintem ezért nehéz hirtelen fejlődést bemutatni, hogyha az ember hátrányból indul. Mindenki azt várja, hogy holnap megérkezzenek, és mi is ezt szeretnénk, de bízzatok benne, a Forma-1-ben ez a valóság.”

Íme, a Miami Nagydíj rajtrácsa!

2024-05-05T09:42:42Z dg43tfdfdgfd