ÚJ, óRIáSI öSSZEGET FIZETő NéVADó SZPONZORA LEHET A FERRARINAK – SAJTóHíR

A Sport Business úgy tudja, hogy 2021 után először névadó szponzora lesz a Ferrari csapatának: a Hewlett-Packard (HP) érkezik melléjük, amely megállapodás segíteni fogja az olasz istállót Lewis Hamilton fizetésének kifizetésében.

A lap forrásai szerint a megállapodás értéke hasonló, mint amennyit a Red Bull Racing kap a technológiai cégtől, az Oracle-től, amely pillanatnyilag a legtöbbet érő szponzori szerződés az F1-ben.

Még több F1 hír:Sargeant nem érti a büntetését: legalább szólhattak volna…

A HP 2021 óta a Ferrari első névadó szponzora lesz – akkoriban Scuderia Ferrari Mission Winnow volt a maranellóiak teljes neve, köszönhetően a sok vitát generáló megállapodásnak az amerikai dohánycéggel, a Phillip Morrisszal.

A HP nagyon keményen terjeszkedik a sport világában: februárban azt jelentették be, hogy a Real Madrid mezujj-szponzora lesznek. Korábban a HP a Williams csapatát szponzorálta 2000 és 2005 között, közel egy évtizeddel ezelőtt pedig a Sauber mellett tűntek fel.

Eközben Stroll megkapta a magáét a Kínai Nagydíj után, míg Rosberg szerint az F1-es csapat fukar ajánlatot tett Sainznak.

2024-04-23T07:25:46Z dg43tfdfdgfd