ÚJABB KULCSEMBER TáVOZHAT A RED BULL F1-ES CSAPATáTóL – ANGOL SAJTó

Az angol The Times arról írt, hogy információi szerint más F1-es csapatoknál is érdeklődik a Red Bull Racing sportigazgatója, Jonathan Wheatley, akinek a hosszú távú ambíciója, hogy csapatfőnök legyen a száguldó cirkuszban.

A Red Bullnál jelenleg úgy hírlik, hogy Christian Horner „helytelen viselkedéssel” kapcsolatos vádjai óta zavarosak a viszonyok és belső háború zajlik az osztrák vezetés és a thai tulajdonosok között.

Még több F1 hír:Leclerc optimista a vasárnapi futam előtt

Egyes spekulációk szerint ez a helyzet okozta a tervezőzseni Adrian Newey távozását, aki 2025 elején távozni fog a Milton Keynes-i istállótól, az 56 éves Wheatley pedig amellett, hogy körülnézett más istállóknál, a Red Bull-lal is tárgyal, így még nem dőlt el a jövője.

Wheatley 2006 óta dolgozik a Red Bullnál, és sportigazgatóként többek között az ő feladata a bokszkiállásokért felelős csapat felügyelete, az elmúlt években pedig a Red Bull ilyen téren is a riválisok felé nőtt.

A McLaren vezérigazgatója, Zak Brown nemrég azt nyilatkozta, hogy több életrajzot is kaptak a Red Bull dolgozóitól, és szerinte Newey távozása csak az első dominó volt a sorban, és arra utalt, tömeges távozások jöhetnek – a Red Bull szóvivője viszont cáfolta a dolgot.

Eközben döntött az FIA Hamilton ügyében, míg Horner a legmagasabb szintről kapott megerősítést.

2024-05-06T06:00:54Z dg43tfdfdgfd