ÚJPEST: MáR LILA-FEHéRBEN A HORVáT GóLVáGó, ő LESZ A CSAPAT LEGéRTéKESEBB JáTéKOSA – HIVATALOS!

Játssz Magyarország egyik legjobb online kaszinójában! Vágj zsebre 4x32 000 Ft értékű bónuszt és 32 ingyen pörgetést! Regisztrálj most! (x)

Az Újpest FC pénteken bejelentette Fran Brodic érkezését, aki a klub legértékesebb játékosa lesz.

Az Újpest FC a hivatalos honlapján mutatta be a játékost.

A lila-fehérek által jó ideje figyelt Fran Brodic zágrábi születésű, már ifista korában a Dinamo Zagreb utánpótlásába került, ahonnan a felnőtt csapatig jutott. Ezt követően Belgiumban a Club Brugge-nél és a Royal Antwerpennél is megfordult, majd egy rövid olaszországi – Catania, Reggina – kitérő után visszatért hazájába.

Horvátországban az első és másodosztályban összesen 45 gólt és 15 gólpasszt termelt, a 2023/24-es idényben két csapatban – az NK Varazdinban és a Dinamo Zagrebben – 13 találattal az élvonal második legeredményesebb játékosaként zárt.

A 180 centiméter magas center a horvát utánpótlás-válogatottakat is megjárta, 27 éves életkorával pedig pályafutása legjobb periódusát éli. Brodic legfőképpen kitűnő helyezkedésével és higgadt helyzetkihasználásával tűnt ki a horvát első osztályból.

A háromszoros horvát bajnok az átigazolásokkal foglalkozó transfermarkt.de alapján az Újpest legértékesebb játékosa lesz egyben, amennyiben sikeresen teljesíti az orvosi vizsgálatokat jövő szerdán.

Mint megírtuk, a Dinamo Zagreb másfél millió eurót – azaz nagyjából 588 millió forintot – kaphat érte, Brodic pedig fizetése többszörösét is keresheti Újpesten, mint a horvát klubnál. A csatár kapcsán korábban szóba került az MLS, illetve az Austin FC is, de immár gyakorlatilag biztos, hogy Magyarországra költözik.

2024-07-26T17:15:53Z dg43tfdfdgfd