EGY NAGY PROBLéMáVAL KELL SZEMBENéZNIE ANNAK A CSAPATNAK, AMELY SZERZőDTETNé ADRIAN NEWEY-T

Csütörtökön kiderült, hogy Newey négyszemközt kifejezte a Red Bull csapat néhány tagjának, hogy szeretné elhagyni a Milton Keynes-i székhelyű alakulatot.

Mert bár az alakulat továbbra is domináns az F1-ben, a feltételezések szerint Newey csalódott az év elején kirobbant, a csapat irányításáért folytatott hatalmi harcban, a csapatfőnök, Christian Horner jövőjével kapcsolatos bizonytalanság közepette.

Ugyanakkor úgy tudni, hogy vannak további szerződéses záradékok, amelyek megakadályozhatják, hogy ezen túl további 12 hónapig a Red Bull egyik riválisához csatlakozzon - ami elméletileg 2027-ig nem teszi őt elérhetővé egy másik csapat számára.

Ez a késedelem minimalizálná Newey közreműködését 2028 elejéig, ami már jócskán benne van a következő szabályciklusban, amikor a csapatok már erősen elkötelezték magukat a következő generációs autóik mellett.

Addigra Newey közeledne a 70. életévéhez, így valószínűleg már a visszavonulás felé tartana egy fényes F1-es karrier után. A másik lehetséges forgatókönyv szerint Newey inkább teljesen távozna az F1-ből, minthogy egy másik csapathoz igazoljon.

Köztudott, hogy Newey-t más projektek is érdeklik, mint például a Red Bull RB17-es hiperautó, viszont a munkája folytatása azt jelentené, hogy a Milton Keynes-i csapat tagja maradni.

Newey csak akkor tudna korábban munkába állni egy riválisnál, ha az összes érdekelt fél – Newey, a Red Bull és az új csapat – között megállapodás születne arról, hogy kivásárolják a szerződéséből a 65 éves szakembert.

Egy ilyen megállapodás azonban valószínűleg nagyon drága lenne, hiszen a Red Bull nem szívesen engedné el olcsón Newey-t, aki sokat hozzátehetne egy riválisuk győzelmi esélyeihez.

Eközben május közepéig kell döntenie Sainznak, vagy 2 másik versenyzőt keresnek meg, míg Rosberg soha nem hitte, hogy győzhet Hamilton ellen.

2024-04-26T07:51:52Z dg43tfdfdgfd