HIVATALOS: MEGSZüLETETT A DöNTéS MAGNUSSEN üGYéBEN

A Haas csapata dupla pontszerzést érhetett volna el a sprinten, ha kicsit okosabban játszanak a két autójukkal, de miután Magnussen kikerült Nico Hülkenberg DRS-távolságából, védtelenné vált Hamiltonnal szemben. Ezt követően jött sikánátvágás, pályaelhagyás, koccanás, túl kemény védekezés, egyszóval szinte minden kihágást elkövetett, amit csak lehetett.

Utólag pedig Magnussen nem is tagadta, hogy vétkes volt, beismerte, hogy szándékosan versenyzett a sportszerűség határát súrolva, amit talán nem kellett volna, mert az FIA a sprintet követően némi elbeszélgetésre hívta őt, és fennállt annak a veszélye, hogy akár még komolyabban megbüntetik őt.

Nos, az ítélet most megszületett és a versenybírók arra jutottak, „nincs egyértelmű bizonyítéka annak, hogy Magnussennek szándékában állt sportszerűtlenül viselkedni” és mivel a hasonló esetekért a büntetéshez vezető mérce igen magasan van, nem intézkednek Magnussen ellen.

Az indoklásban azonban a versenybírók megjegyezték, „nem értenek egyet” azzal, „ahogy a 20-as számú autót vezette”, és mivel ez már nem az első eset, hogy Magnussen ilyesmire vetemedik – Szaúd-Arábiában is több büntetést összeszedett -, a szabályok módosítását kérték, hogy az ismételt sportszerűtlenségeket súlyosabban szankcionálhassák.

„A jövőben a Versenybíróknak mérlegelnie kell, hogy a megfelelő helyzetekben, ismételt kihágások esetén, minden kihágásért súlyosabb büntetéseket adhassanak, hogy a maihoz hasonló helyzeteket elkerülhessük. Ezt az FIA-val és a versenybírói csapattal való megbeszéléseinken is fel fogjuk hozni.”

2024-05-05T07:42:23Z dg43tfdfdgfd