SAINZ SZERINT ő IS NYERHETETT VOLNA, HA...

A McLarennel versenyző Lando Norris első futamgyőzelmét aratta, miután hasznot húzott a 28. körben Kevin Magnussen és Logan Sargeant ütközése miatt a pályára küldött biztonsági autóból. Norris volt az utolsó az élmezőnyből, akinek ki kellett állnia kereket cserélni és mivel ezt a biztonsági autó mögött tehette meg, Max Verstappen elé, az élre állt vissza.

Sainz még Norris előtt volt, de egy körrel korábban, még a verseny rendes tempójánál kellett kiállnia, így az ötödik helyre csúszott, mire a baleset történt. Amennyiben a Ferrari vár még egy kört, Sainz az élre állhatott volna vissza és neki lett volna esélye megnyerni a futamot.

„Frusztráló, mert a kiállásunk előtt, ami még a biztonsági autó előtt történt, előtte voltunk. Ha még egy körrel meghosszabbítjuk az etapot, pont elkaptuk volna a biztonsági autót és mi is nyerhettünk volna.”

A Ferrari csapatfőnöke, Fred Vasseur elismerte, hogy rosszkor jött nekik a biztonsági autó és azon viccelődött, hogy „otthon felejtette a kristálygömbjét.” Így nyilatkozott: „Nem tudtam, hogy Sargeant és Magnussen a következő körben ütközni fognak! Az ilyen helyzetekben kicsit szerencsétlen az ember, vagyis inkább Lando volt kicsit szerencsés, mert ő maradt utoljára a pályán.”

2024-05-06T13:47:08Z dg43tfdfdgfd