KEMéNYEN KIAKADT AZ F1-ES PILóTA: „SRáCOK, EZ ELFOGADHATATLAN!”

Az Alpine egy új padlólemezzel készült a Kínai Nagydíjra, azonban az alkatrészt egyelőre csak Esteban Ocon kapta meg, Pierre Gaslynak pedig a régebbi specifikációt kell használnia.

Az első szabadedzésen az utolsó helyen is végzett Gasly, aki az FP1 végén a boksz felé haladva kijelentette, hogy elfogadhatatlannak tartja, hogy semmit sem tanultak a szabadedzésen:

Még több F1 hír:Csou szerint a következő évtizedben nem lesz több kínai pilóta az F1-ben

„Srácok, ez nem elfogadható! Semmit sem tanultam, egyáltalán semmit sem tanultam” – mondta a francia pilóta, ahogy jött be a bokszba, a csapat pedig így válaszolt neki:

„Elnézést kérünk érte, haver. Rá fogunk nézni ezekre a problémákra, és megpróbálunk készen állni a sprintkvalifikációra” – mondta Gasly versenymérnöke, nem sokkal később pedig kiderült, hogy mi volt a szóban forgó probléma.

Az Alpine tájékoztatása szerint szigetelési probléma volt az ERS-nél, emiatt nem alakult a tervek szerint Gasly edzése, aki 3,5 másodperces lemaradással zárt az utolsó helyen, magyar idő szerint 9:30-tól a sprintkvalifikáción javíthat.

Eközben a Kínai Nagydíj első szabadedzésének összefoglalójáért kattints ide, míg a Mercedes motort, 4 pilóta váltót cserél.

2024-04-19T06:01:11Z dg43tfdfdgfd