KONZULI TIZENEGYET KüLD A KüLüGYMINISZTéRIUM AZ EURóPA-BAJNOKSáGRA

Fogadj 20-szoros szorzóval a magyar válogatott góljára Svájc ellen az Európa-bajnokságon, és szerezd meg a 20 ezer forintos bónuszt is! (x)

Tizenegy konzul segíti a helyszínen a magyar szurkolókat az Európa-bajnokság mérkőzésein Kölnben és Stuttgartban is – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter közösségi oldalán kedden.

A Magyarország–Svájc Eb-mérkőzésen a mieink győzelme 3.60, a döntetlen 3.25, a svájci siker 2.15-szörös szorzóval fogadható. (x)

Az MTI szemléje szerint a tárcavezető hangsúlyozta: ahogy az lenni szokott minden alkalommal, amikor nagy létszámú magyar állampolgár tartózkodik egy helyen külföldön, például sporteseményeken, akkor a külügyminisztérium nagy létszámú konzuli jelenléttel van jelen ezeken a helyszíneken.

Most is így lesz ez, mind Kölnben, mind pedig Stuttgartban. Mindkét város repülőterein, illetve vasútállomásain, a szurkolói zónákban, a stadionokon kívül és a stadionokon belül is ott lesznek a kollégáink. Minden egyes mérkőzésre mi is kiállítjuk a konzuli tizenegyünket” – fűzte hozzá:

„Tizenegy konzul teljesít majd szolgálatot minden mérkőzésen. Annak érdekében, hogy ha ügyes-bajos dolgaik akadnak a magyar szurkolóknak, akkor azt már helyben meg tudjuk oldani, és így a lehető legkisebb bosszúság társuljon csak a szurkolói élményhez” – emelte ki.

A miniszter ezután arra kérte a Németországba utazó hazai szurkolókat, hogy regisztráljanak konzuli védelemre, amit a Külgazdasági és Külügyminisztérium honlapján megtehetnek néhány kattintással.

Három forródrótot is létrehoztak a magyar szurkolóknak

Ez azért nagyon hasznos, mert ha valaki bajba kerül, akkor azonnal fel tudjuk venni vele a kapcsolatot, tudjuk, hogy hol, kit kell keresni, vagy éppen kit kell értesíteni. Van egy mobilapplikáció is, Konzinfo Utazom a neve. Arra kérek mindenkit, akinek lehetősége adódik, hogy ezt a mobilapplikációt töltse le. A szurkolói zónákba minden esetben mobilirodákkal fogunk kitelepülni, ami lehetőséget biztosít majd arra, hogy a helyszínen is meg tudjuk oldani adott esetben a dokumentumok pótlását vagy bármilyen ügyes-bajos dolgot” – mondta Szijjártó Péter:

A legfontosabb a konzuli védelemre történő regisztráció. Mert ha baj van, akkor a segítség gyorsasága számít. És ha tudjuk, hogy kit kell keresni, tudjuk, hogy hol kell keresni, tudjuk, hogy kit kell értesíteni, akkor tudunk igazán hatékonyan segíteni. Minden mérkőzésen tehát tizenegy magyar konzul lesz a helyszínen és segíti a magyar szurkolókat abban, hogy csak a szurkolásra, csak a magyar válogatott támogatására kelljen koncentrálni” – összegzett.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium Konzuli Szolgálata három speciális ügyeleti telefonszámot és létrehozott, amelyet baj esetén hívhatnak a Németország tartózkodó szurkolók (+36 30 084 1605, +36 30 387 0636, +36 30 120 9151).

Hozzávetőleg negyvenezer drukker érkezik a csoportmeccsekre Magyarországról

Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnökének tájékoztatása szerint az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) arról biztosított, hogy a rendezőkkel és a városokkal zavartalan az együttműködés, és mindent megtesznek azért, hogy minél zökkenőmentesebb és biztonságosabb legyen a lebonyolítása az Európa-bajnokságnak.

Magyarországról három meccsre összesen körülbelül 40 ezer szurkoló érkezik. A Magyar Labdarúgó Szövetség minden segítséget megad” – tudatta.

Az MLSZ első embere arról is beszámolt, hogy egyrészt a beléptetőkapuknál biztosítanak magyar tolmácsolásra lehetőséget, akinek szüksége van rá, másrészt biztosítják a helyszíneken, hogy ha a szurkolók kívánják, akkor együtt vonuljanak ki a stadionhoz.

Arra kérte a magyar drukkereket, hogy vegyék figyelembe, hogy „nemcsak a magyar válogatott, hanem ők is az országot képviselik, tehát ennek megfelelően ne üljenek fel semmiféle provokációnak”.

A fanzónában étel-ital várja a magyar szurkolókat és zene, úgyhogy minden adott ahhoz, hogy zavartalan jó szórakozás legyen, és bízom benne, hogy ez hozzásegíti a csapatot a szurkolással együtt az eredményes szerepléshez is” – jelentette ki.

A magyar válogatott szombaton Kölnben az A csoport első fordulós meccsén a svájciakkal találkozik. Jövő hét szerdán következik a házigazda németek elleni meccs Stuttgartban, ahol jövő vasárnap a skótokkal is összecsap a nemzeti csapat.

2024-06-11T07:42:36Z dg43tfdfdgfd