MARCO ROSSI: „VAGY MEGNYERJüK A CSOPORTOT, VAGY JOBB, HA HARMADIKOK LESZüNK”

Fogadj 20-szoros szorzóval a magyar válogatott góljára Svájc ellen az Európa-bajnokságon, és szerezd meg a 20 ezer forintos bónuszt is! (x)

A mieink szövetségi kapitánya elárulta, hogy melyik válogatottat akarka elkerülni az Európa-bajnokságon.

A Magyarország–Svájc Eb-mérkőzésen a mieink győzelme 3.60, a döntetlen 3.25, a svájci siker 2.15-szörös szorzóval fogadható. (x)

Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a sportitalia.it honlapnak beszélt a várakozásairól a jövő pénteken kezdődő Európa-bajnokság előtt. Mint mondta, összességében elég nyugodtan készül a tornára.

Minden jól alakul. Arra számítunk, hogy mindenki rendelkezésre áll, ami az elmúlt hónapokban csak ritkán fordult elő. Papíron nyilván erősebb nálunk Németország és Svájc is. A házigazda sztárjátékosokkal rendelkezik, hozzávetőleg 20 olyan labdarúgóra számíthatnak, akik a közelmúltban a Bajnokok Ligája és az Európa Liga elődöntőiben és döntőiben játszottak. Svájc talán nincs egy szinten a németekkel, de az évek során mindig megmutatták, hogy jól érkeznek ezekre a versenyekre, legalább az első körön túljutnak” – fogalmazott Rossi, hozzátéve:

Az elmúlt években azonban gyakran sikerült rácáfolnunk az előzetes jóslatokra: reméljük, hogy ez megint sikerülni fog. Ha azt gondolnák rólunk, hogy ilyen szintű ellenfelet könnyedén le tudnak győzni, enyhén szólva is elbizakodottság lenne”.

A magyar szövetségi kapitánynak azt is felvetették, hogy alighanem szeretné elkerülni a nyolcaddöntőben szülőhazája, Olaszország válogatottját. A mieink csoportjának elsője a C jelű négyes másodikjával, míg csoportunk másodikja a spanyolokat, az olaszokat, a horvátokat és az albánokat felvonultató B-csoport másodikjával találkozhat a legjobb tizenhat között.

Mindenképpen. Szeretném elkerülni a második helyet: vagy meg kell nyernünk a csoportot, vagy jobb, ha harmadikok leszünk” – mondta nevetve Rossi, aki kiemelte, hogy az Európa-bajnoki címvédő Olaszország volt az egyetlen csapat, amely a Nemzetek Ligájában le tudta győzni a mieinket.

A csoportokból az első kettő biztosan továbbjut a kontinenstornán, de a hat csoportharmadik közül a legjobb négy is az egyenes kieséses szakaszban folytathatja.

2024-06-06T15:24:46Z dg43tfdfdgfd