ÚJRA FELLáNGOLT A VITA VERSTAPPEN GYőZELMEINEK éRTéKéRőL

Verstappen a 2024-es Forma-1-es szezonban negyedik győzelmét aratta a vasárnapi Kínai Nagydíjon, így már 25 pont az előnye a bajnokságban. A Red Bull formáját elnézve, ismét ő a legesélyesebb a bajnoki címre, négy egymás utáni idényben lehet ő a legjobb, mind a négyet a Red Bullal nyerte.

Más Forma-1-es legendák, mint Lewis Hamilton és Michael Schumacher azonban különböző csapatoknál is nyerni tudtak. A Forma-1-ben 2010-ben és 2011-ben szereplő Chandhok ezért a Skyon szakértve feltette a kérdést, mennyire köszönhetőek a Red Bull sikerei Verstappennek?

„Egyre inkább szeretném valahol máshol látni vezetni. Jó lenne látni. Azzal az autóval eggyé vált már, valahol máshol is meg tudná ugyanezt csinálni? Ha például a Mercedesbe menne... A legnagyobbak mind több csapatnál is tudtak nyerni. Schumacher, Fangio, Prost, Lewis is.”

Verstappen jövője egyelőre a Red Bullhoz köti őt, a Red Bullnál futó szerződése 2028-ban jár csak le, de Toto Wolff rendre arról beszél, milyen szívesen látná őt Lewis Hamilton helyén. Az 1996-os világbajnok, Damon Hill szerint azonban, ha távozik, akkor másik csapatot kellene választania:

„A helyében inkább az érdekelne, hogy a Ferrari hol köt ki, nem a Mercedes. Max kell abba az autóba és minden, amit magával tud hozni. Egy aláírt papír már nem ér annyit, mint régen. Azt választ, akit csak akar.”

Verstappen legújabb győzelme azt jelenti, hogy mióta utoljára Kínában járt a Forma-1 2019-ben, a versenyek felét ő nyerte. Hill szerint a holland „szinte sebezhetetlen”: „Mindenki úgy beszél róla, mintha már most a Forma-1 legnagyobbjai közé tartozna.”

„Ezzel nem tudok vitatkozni, megvan hozzá a felszerelése, de azért van meg hozzá a felszerelése, mert annyira nyilvánvalóan gyors és erős. Mentálisan is teljesen rendben van. Nem kell neki sokat segíteni. A csapata is remek. Szinte sebezhetetlen.”

Így állnak az időmérős párharcok öt futam után.

2024-04-22T13:23:04Z dg43tfdfdgfd