LONDONBAN SZAKADT MEG A LIVERPOOL POCSéK SOROZATA

Szoboszlai együttese életben tartotta bajnoki reményeit, visszaelőzte a szabadnapos Manchester Cityt az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) 34. fordulójában. A Liverpool a Fulham otthonában tudott 3–1-re nyerni, így pillanatnyilag a tabella második helyén áll az Arsenal mögött.

Ahogyan arra az Európa-liga-búcsú után Jürgen Klopp már utalt, alaposan felforgatott kezdővel vágott neki a Fulham elleni hétvégi bajnokinak a Liverpool. Az alapcsapatból pluszpihenőt kapott, így a kispadon kezdett Mohamed Szalah, Darwin Núnez, Alexis Mac Allister, Curtis Jones és – szívfájdalom a magyar rajongók számára – Szoboszlai Dominik is.

Tartalékos összeállítás ide vagy oda, a Pool a meccs elejét kontroll alatt tartotta, a 32. percben pedig Trent Alexander-Arnold szabadrúgásából a vezetést is megszerezte (0–1). A vörösök az április 7-én lejátszott, Manchester United elleni bajnoki 32. perce, Luis Díaz találata óta először lőttek gólt nem tizenegyesből – azaz mintegy 370 perc után...

A folytatásban azonban feljavultak a Fulham kontrái, Alissonnak kellett is védenie egy nagyot Rodrigo Muniz helyzeténél. A hosszabbításban is a brazil csatár veszélyeztetett, a fejesét azonban még blokkolták, a kipattanónál viszont senki sem tudta blokkolni Timothy Castagne ismétlését (1–1).

Fordulás után Ryan Gravenberch átlövéséből szerezte vissza a vezetést a vendégcsapat, Bernd Leno hiába vetődött, esélye sem volt hárítani a bal kapufát is érintve hálójába tekeredő lövést (1–2). Ez volt a nyáron a Bayern Münchentől megszerzett liverpooli első találata a Premier League-ben. Amennyit várt rá, olyan szép lett...

A 72. percben Diogo Jota pecsételte meg a házigazda sorsát, a portugál csatár Cody Gakpo kiugratásából a 100. gólját szerezte angliai karrierjében (1–3).

Nem sokkal később jöttek a cserék, beszállt Szalah, Núnez és Mac Allister is, ám Szoboszlai ekkor még a kispadon maradt. Végül Klopp az utolsó változtatási lehetőségénél, a 86. percben adott lehetőséget a magyar válogatott csapatkapitányának, akivel így továbbra sem esett meg, hogy egészségesen ugyan keretben lett volna, de nem állt be egy kevés időre sem. 

A nap korábbi részében az Everton 2–0-ra legyőzte a Nottingham Forestet a kiesés elkerüléséért folyó közvetlen csatában. A mérkőzés azonban a gólok helyett Beto hosszabbításban történt sérüléséről marad emlékezetes. A portugál csatárt kórházba kellett szállítani, miután elvesztette az eszméletét a pályán.

A magyar válogatott Kerkez Milost foglalkoztató Bournemouth 3–1-re kikapott az Aston Villa vendégeként. A meccsen Dominic Solanke tizenegyesével még a vendégek vezettek, aztán a második félidőben fordított a BL-indulásért küzdő birminghami alakulat – Ollie Watkins ezúttal nem lőtt gólt, de két gólpasszt is kiosztott. 

A Crystal Palace 5–2-re verte a londoni rangadón a West Ham Unitedot.

A tabella élén az Arsenal áll, pontegyenlőség mellett második a Pool, míg a hétvégi bajnokiját kupakötelezettsége miatt elhalasztó Manchester City – egy meccsel kevesebbet játszva is csupán egypontos hátrányban – a harmadik.

LABDARÚGÁS

ANGOL PREMIER LEAGUE

34. FORDULÓ

Fulham–Liverpool 1–3 (1–1)

(Borítókép: Getty Images Hungary)

2024-04-21T17:58:48Z dg43tfdfdgfd