NB I: áLL A BáL A SEREGHAJTóNáL – HA NEM SéRüLT, AKKOR MIéRT VOLT JáTéKRA ALKALMATLAN A LéGIóS?

Nyerj az Unibeten, fogadj a meccsekre kockázat nélkül! 20 000 Ft sportfogadás bónusz + 60 ingyen pörgetés vár Rád! Regisztrálj most! (x)

Az NB I utolsó helyén álló Mezőkövesd közleményben reagált játékosa, Christian Gomis szavaira.

A szenegáli légiós korábban azért fakadt ki, mert szerinte a vezetőedzője nem mondott igazat, amikor azt állította róla, hogy sérülés miatt maradt ki a legutóbbi meccskeretből.

A borsodi klub most sportszerűtlen viselkedéssel vádolja a labdarúgót.

A Kecskemét-Mezőkövesd bajnoki mérkőzésen a hazaiak győzelme 1.73, a döntetlen 3.50, a vendégek sikere 4.35-szörös szorzóval fogadható. (x)

Mint megírtuk, az NB I. sereghajtó, 12. pozíciójában álló Mezőkövesd a 28. forduló zárómérkőzésén 4–0-s vereséget szenvedett a Puskás Akadémia ellen, így a következő hétvégén már matematikailag is biztossá válhat a csapat kiesése.

Ha ez nem lenne elég, még egy kisebb botrány is borzolja a kedélyeket Matyóföldön.

Történt ugyanis, hogy Milan Milanovics, a borsodiak vezetőedzője a hétvégi bajnoki előtt azt nyilatkozta, hogy sérülés miatt nem számíthat több játékosára, köztük Christian Gomisra.

A szenegáli középpályás azonban még a meccs közben reagált erre az Instagram-oldalán egy 24 óráig elérhető történetben, amelyben kategorikusan cáfolta a tréner szavait, sőt, gyakorlatilag hazugsággal vádolta meg őt.

Nem vagyok sérült, minden rendben velem. Kérlek, mondjátok el az igazat, senkinek nem engedem, hogy hazudjon rólam” – írta Gomis.

A klub sem maradt sokáig adós a válaszszal, hétfő este a hivatalos oldalán, közleményben reagált az ügyre.

 „A Mezőkövesd Zsóry FC-nél a bajnoki keretbe bekerülő játékosok kiválasztása a mindenkori vezetőedző feladata. Ez a Puskás Akadémia elleni hétvégi bajnokin sem volt másképp. Milan Milanovics vezetőedző a hétközben mért edzés adatok és az edzéseken nyújtott teljesítményből arra következtetett, hogy Christian Gomis nem teljesen egészséges, játékra alkalmatlan” – írták.

Amennyiben Christian Gomis nem az egészségügyi állapota, hanem egyéb tényezők miatt nem teljesített megfelelően az nem profi labdarúgóhoz méltó, minthogy az sem, ahogy a saját klubjáról és annak alkalmazottjáról nyilatkozott” – tették hozzá.

A Mezőkövesd megjegyezte azt is, hogy Gomis a Debreceni VSC mérkőzését élőben a helyszínen nézte végig, ellenben saját csapata találkozóján nem jelent meg.

Ezzel klubunk az ügyet lezártnak tekinti” – szögezte le a Mezőkövesd.

A 25 éves szenegáli középpályás ebben az idényben kezdőként 14, csereként három mérkőzésen lépett pályára a Mezőkövesden, de február 17. óta nem kapott lehetőséget.

2024-04-16T07:47:51Z dg43tfdfdgfd