„LEJT” A PáLYA… – KIAKADTAK A MIEINK EURóPA-BAJNOKI ELLENFELEI

Fogadj 20-szoros szorzóval a magyar válogatott góljára Svájc ellen az Európa-bajnokságon, és szerezd meg a 20 ezer forintos bónuszt is! (x)

Svájc Európa-bajnoki felkészülése korántsem a terveknek megfelelően kezdődött meg Németországban.

A mieink első csoportellenfelénél a stuttgarti edzőpálya talajára panaszkodnak, mondván, a „dudorokkal” tarkított gyepen lehetetlen tréningezni.

Az UEFA ugyan a segítségükre sietett, de könnyen lehet, hogy költözni kényszerül Murat Yakin szövetségi kapitány csapata.

A Magyarország–Svájc Eb-mérkőzésen a mieink győzelme 3.60, a döntetlen 3.25, a svájci siker 2.15-szörös szorzóval fogadható. (x)

Svájc hétfőn kezdte meg Európa-bajnoki felkészülésének utolsó szakaszát immár a tornának otthont adó Németországban, de a mieink első csoportellenfeleit korántsem nyűgözték le a stuttgarti (edző)pályaviszonyok…

Pierluigi Tami, a válogatott csapatvezetője egy 3800 szurkoló részvételével zajlott nyilvános edzés után megjegyezte:

„A fű minősége észrevehetően nem megfelelő. Ilyen pályán nem tudunk edzeni. Bosszantó a helyzet.”

A svájciaknak kijelölt Waldau Stadionban a gyep egyenetlensége miatt a labda nem tud rendesen gurulni, a különböző típusú gyeptéglák találkozásánál ugyanis „dudorok” keletkeztek a pálya felületén, ami igencsak megnehezíti a játékosok dolgát.

A 62 éves szakember arról is beszámolt, hogy jelenleg alternatív megoldásokat keresnek és az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) is ígéretet tett nekik arra, hogy mindent megtesz a helyzet javítása érdekében.

Megbeszéléseket folytattunk az UEFA képviselőivel. Teljes erőbedobással dolgoznak a gyepen és mindent megtesznek azért, hogy jobbá tegyék” – ezt már Adrian Arnold szóvivő nyilatkozta, aki azt is elmondta, hogy a Stuttgarter Kickers edzőpályája nem jöhet szóba alternatívaként, a VfB Stuttgarté azonban már igen, de azzal sem feltétlenül járnának jól, mert az meg túlságosan kemény és homokos.

Ráadásul keresztül kellene menni a városon, az oda-vissza út pedig több mint egy órát venne igénybe. Napról napra vizsgáljuk a helyzetet, és majd a pálya állapotától függően döntünk. Ha el tudjuk kerülni a költözést, akkor itt maradunk, persze ha csak nem találunk egy jobb megoldást. Előre akarunk tekinteni, és nem szeretnénk további energiákat elveszíteni” – tette hozzá a szóvivő a 20min.ch beszámolója szerint.

Remo Freuler, az alpesiek 67-szeres válogatott középpályása kritikával illette az UEFA-t.

Kár, hogy egy ilyen tornára nem sikerült jobb pályát találniuk. De nem fogunk elkeseredni...” – fogalmazott a Bologna játékosa.

 A 20min munkatársai egyébként tíz nappal ezelőtt már jártak a helyszínen, és egy videóban meg is megmutatták, hogy akkor még közel sem jártak az edzőpálya elkészítéséhez a munkások, akiknek a rossz időjárás is nehezítette a dolgát.

Mint ismert, Svájc éppen Magyarország ellen kezdi meg az Európa-bajnoki szereplését, a mérkőzést szombaton, 15 órai kezdettel rendezik meg Kölnben.

2024-06-11T12:58:23Z dg43tfdfdgfd